Splatnost úplaty za vzdělávání, výpůjčného a kurzovného je do 15.2.2021

Splatnost úplaty za vzdělávání a výpůjčného je do 15. 2. 2021 (https://www.zus-revnice.cz/?page_id=5689).

Dle stanoviska MŠMT a dle vyhlášky č. 423-2020, se za dobu distančního vzdělávání platba nevrací.

Platba úplaty za vzdělávání a možné úlevy z ní, jsou dané zákonem a upravujícími předpisy. Úplata za vzdělávání je příspěvkem na provozní výdaje školy mimo mzdy, které v plné výši hradí stát  (tedy výdaje, které trvají, i když žáci nechodí prezenčně). Nemáme tedy možnost snižovat výši úplaty, mimo sociální a zdravotní důvody.

Pokud jste se dostali do výše uvedených situací, je možné pro 2. pololetí požádat o slevu. Žádost schvaluje ředitel škol na základě písemné žádosti a doložení všech náležitostí – pobírání sociálních příspěvků, lékařská zpráva apod.

V případě, že za těchto podmínek nechcete dál pokračovat, je bohužel nutné dítě odhlásit https://www.zus-revnice.cz/?page_id=789. Přerušit studium nelze.  Pokud byste pak chtěli ve studiu pokračovat, můžete se znovu přihlásit k talentovým zkouškám a po přijetí nastoupit od nového školního roku.

Děkujeme za pochopení a pevně doufáme, že se co nejdříve vrátíme k možnosti výuky, alespoň jeden žák, jeden učitel, a následně co nejdříve i k výuce skupinové.