LISTOPAD / ÚTERÝ 29. 11. 2016 / CESTA ZA UMĚNÍM / jedeme na výstavu do Prahy!

  • Celník Rousseau: Malířův ztracený ráj / palác Kinských
  • Jaroslav Horejc: Mistr českého art deca / Dům u Kamenného Zvonu

Závazně se prosím hlaste na email školy zus.rev@seznam.cz do 25. 11. /pro žáky VO od 8 let/. Rodiče jsou samozřejmě vítáni, když se budou chtít na cestu vydat s námi.

KDY – 29. 11. 2016

Skupina z Mníšku pod Brdy odjezd z Mníšku pod Brdy 8.20 hod autobusem, sraz 8.10 hod na zastávce Náměstí

Skupina z Řevnic odjezd vlakem 8.31 hod, sraz na nádraží Řevnice v 8.20 hod.

S sebou dvě jízdenky za 24,- Kč, velkou svačinu, pití a 40,-Kč na vstup. Návrat skupina z Mníšku pod Brdy autobusem 14.03 na zastávku Náměstí. Skupina řevnická návrat vlakem v 13.49 na nádraží Řevnice. Obě skupiny následně přesun do ZUŠ, kde bude rozchod. Mezi výstavami procházka po Staroměstském náměstí s výkladem o pomníku mistra Jana Husa a kostelu svatého Mikuláše.

Pedagogický doprovod: I. Junková, M. Rizopulu a K. Zagdoun

Henri Rousseau (1844-1910) První výstava významného francouzského malíře ruspřezdívaného Celník v České republice. Malíř se proslavil legendárními výjevy z džungle, aniž by kdy opustil Francii. Svým dílem zaujal intelektuály i řadu umělců. Je ceněn pro opravdovost svého umění. Putovní výstava je zasazena do kontextu ostatních významných umělců (Piccasso, Ernst, Seurat, Kahlo), snaží se vysledovat podněty spojené s archaičností, klasičností a svébytnou vizí realismu. V Čechách je doplněna o díla domácích autorů (Čapek, Zrzavý, Hoffmeister, Filla, Kolář), ovlivněných jeho tvorbou.

 

 

Jaroslav Horejc (1886-1983) Byl autorem velmi pracovitým a plodným, vytvořilhor mnoho uměleckých a uměleckořemeslných předmětů – od volné plastiky v nejrůznějších materiálech, přes reliéfy, kresby, malby, scénické a kostýmní návrhy až po práce ve skle, dřevě, keramice a drahých i obecných kovech. Výstava děl ze soukromé sbírky galeristy a sběratele Tomáše Hejtmánka nabízí průřez téměř celou umělcovou tvorbou, včetně dosud nepublikovaných a neznámých prací, stejně jako umělcových fotografií.