Představujeme nové pedagogy ZUŠ

Řevnice

Kytara / Jan Peš DiS. - Konzervatoř Jaroslava Ježka v Praze – obor klasická kytara. Působí jako pedagog na ZUŠ Klecany; obor klasická kytara. Je členem kapely Rockopera Praha. Spoluprácuje s předními českými umělci (Kamil Střihavka, Viktor Dyk, Milan Steigerwald, Jaryn Janek) . Na ZUš od roku 2015.

Klavír / Marija Rajičová, Dipl.um. - Pražská konzervatoř, obor klavír pod vedením Martina Kasíka a absolvovala u Veroniky Bohmové. Své vzdělání si rozšířila absolvováním prestižních mistrovských kurzů (I. Moravec, N. Heller, J.Bartoš, M.Ballý, Z.Fishbein, T.Vasáry). Pravidelně koncertuje v rámci České republiky i Evropy. Pedagogicky se věnuje dětem všech věkových kategorií.

Kontrabas / Lubomír Čížek - Pražská konzervatoř, kontrabasová třída profesora Františka Pošty. Od roku 1983 je členem Orchestru Národního divadla v Praze. Často účinkuje také v Pražské komorní filharmonii a v Českém národním symfonickém orchestru. Hostoval i v dalších předních orchestrech a komorních tělesech (Česká filharmonie, Pražský komorní orchestr, Salzburger Solisten Quartet a další). V roce 1993 založil hudební agenturu Music Art Prague, se kterou uspořádal řadu hudebních cyklů a festivalů. V současné době jsou to především multižánrové hudební festivaly Vítání jara a Zimohraní.

Zobcová flétna, klarinet, saxofon / BcA. Radek Žitný – Pražská konzervatoř, hra na klarinet (ve třídě prof. P. Čápa), na HAMU v Praze (ve třídě prof. V. Mareše, prof. J.  Hlaváče, I. Venyše, J. Macha) a zároveň hru na saxofon na Pražské konzervatoři (ve třídě P. Škrny). Během studií premiéroval a nahrál několik skladeb soudobých českých i zahraničních autorů, které byly oceněny na mezinárodních soutěžích. Je vyhledávaným hráčem na basklarinet a basetový roh. V uplynulých koncertních sezónách působil v několika orchestrech – Talichova komorní filharmonie, Komorní filharmonie Pardubice, Plzeňská filharmonie, GOJA Music Hall, Stavovské divadlo, Virtuosi di Praga, Orchestr Berg, Ensemble Terrible, Originální pražský synkopický orchestr, Bohemia symphony orchestra, Ježkovy stopy. V roce 2011 získal čestné uznání na Mezinárodní klarinetové soutěži ve Wroclavi a roku 2015 se zúčastnil Mezinárodní hudební soutěže Pražské jaro, v oboru klarinet se umístil jako 1. nejlepší český mužský kandidát. Dosud napsal šest knih s kulturně-historickou tematikou, v nichž mapuje osudy opomíjených uměleckých osobností. Spolupracuje již řadu let s Českým rozhlasem a Masarykovou univerzitou v Brně. Je zván i na historická sympozia s tematikou protektorátu a poválečné retribuce.

Příčná flétna / Dušan Goláň Navařík, DiS. – Konzervatoř Jaroslava Ježka v Praze, začínal jako člen olomouckého flétnového seskupení Black Ladies. Při studiu působil v alternativní skupině Léčba neklidem, multižánrovém orchestru wrgha POWU orchestra, folk-punkové sestavě Cílená nejistota, spoluzaložil úspěšnou kinder-jazzovou kapelu Fanfán Tulipán (Cena Metropolitní Univerzity, první místo mezinárodní soutěže Jazz Prix). Je autorem a aranžérem hudby k divadelním inscenacím (MeetFactory: You Happy Me Happy, BodyVoiceBand: Letovisko, Café Bizzare, Vojna, Negativ). V současné době hraje v šansonové kapele Bizzare Band a keltském bigbítu Jull Dajen. Již jedenáct let učí na ZUŠ v Dobřichovicích, kde založil Dobřichovickou komorní filharmonii. Zároveň vyučuje na Gymnáziu Na Pražačce v Praze. Na Filozofické fakultě Univerzity Palackého v Olomouci studuje obor Muzikologie.

Tanec / Viktorija Vrublevska – Statní konzervatoř v Kyjevě, Ukrajina – obor klasický tanec. Od roku  1993 žije v  Praze. Působila v souboru Národního divadla v Kyjevě, v Pražském komorním baletu Pavla Šmoka (sólistka, 1993-95),  v Laterně Magice (sólistka do roku 2015). V roce 2010 společně s manželem Jevgeniem, sólistou ND v Praze založili a organizují Mezinárodní Festival umění  AVE BOHEMIA v Praze. Od roku 2015 je i lektorkou letní školy tance AVE BOHEMIA Summer Dance Intensive. Účast na mezinárodních projetech: Carmina Burana, Open Air Opera, celosvětové turné, 1995-1999, Randez-vouz, premiéra v Le Boux-de-Provance (Francie), 2006, působí jako  ředitelka Mezinárodního festivalu umění AVE Bohemia

Tanec / MgA. Lucie Gejdošová (Janíčková), DiS. – Soukromá taneční konzervatoř Praha. Dále pokračovala ve studiu na vysoké škole AMU v Praze. Je členkou černého divadla Wow Show Prague s tímto tanečním souborem vystupovala po světě a v Praze. Vystupovala s Chorea Bohemica. Učila na Soukromé taneční konzervatoři.

Literárně  dramatický obor / MgA. Renata Rychlá – DAMU pod vedením J. Schmida. Hrála v pohádce Tajemná truhla, v seriálech Zdivočelá země, Ordinace v Růžové zahradě a Nemocnice na kraji města, ve filmu Vlci ve městě . Nazpívala a namluvila album Erotická revue s Ivanem Králem . Jsou to zhudebněné básně anonymních českých autorů, které v roce 1930 vydal Jindřich Štýrský jako soukromý tisk. V letech 1991 – 1993 hrála jako elévka v Západočeském divadle v Chebu. V pražské Ypsilonce hraje již 21 let .

 Mníšek p.B.

Sólový zpěv / Martina Bauerová – Pražská konzervatoř. Debutovala ještě za studii v Liberecké opeře.Po ukončení konzervatoře získala angažmá v Národním divadle Praha,kde nastudovala řadu operních rolí (LiškaBystrouška, Zuzanka, Barče, Papagena,…)V součastné době působí jako stálý host  Národního divadla Praha, Státní opery Praha, Janáčkova ND Brno a J.K.Tyla v Plzni. Hostovala v Teatro Nacionál de S.Carlos v Lisabonu, v  londýnské Royal Opera House Covent Garden,  madridské  Teatro Real,  na Sicilii v catánském Teatro Massimo atd. V nahrála pro Deutsche grammophon operu L.Janáčka-Výlety pana Broučka s dirigentem J.Bělohlávkem a Symfonickým orchestrem BBC v Londýně. V posledních letech se  kromě divadelní a koncertní tvorby  věnuje pedagogické činnosti. Výukou operního zpěvu tak může předávat cenné zkušenosti mladší generaci pěvců .

Výtvarný obor / MgA. Kateřina Zagdoun – AVU Praha,  sochařské návrhy a realizace filmových dekorací v  Ateliéru bratří Formanů, restaurování soch, architektonických prvků, fontány. Výstavy