Týden na taneční konzervatoři

V závěru minulého školního roku jsme s žákyněmi z tanečního oddělení v Mníšku pod  Brdy obsadily 2. místo  ve finále soutěže „Taneční učitel roku“, kterou pořádá Taneční centrum Praha  a získaly poukaz na taneční kurz na této konzervatoři v hodnotě 36 000 Kč.

Seminář proběhl v týdnu od 10. do 14. listopadu 2014.

Během tohoto týdne absolvovalo 9 děvčat z 6. a 7. ročníku spolu se studenty konzervatoře tři devadesátiminutové lekce  KLASICKÉHO  TANCE, tři lekce  MODERNÍHO (SOUČASNÉHO) TANCE, jednu lekci JAZZOVÉHO  TANCE, jednu lekci  AKROBACIE, dvě vyučovací hodiny DĚJIN  VÝTVARNÉ KULTURY, jednu vyučovací hodinu DĚJIN  TANCE a pět vyučovacích hodin videoprojekce tanečních záznamů.

Děvčata se seznámila s prací britského choreografa Christophera Bruce dílem   „Tanec duchů“ a „Sny seržanta Earliho“, a také s tvorbou předního španělského choreografa a zárověň bývalého tanečníka ze souboru NDT Jiřího Kyliána  Nacho Duatav díle  „Three by Duato“

Z celého týdenního semináře jsme si odnesly nejen namožené svaly, ale i spoustu zážitků  a inspirace do další umělecké práce.

Jarmila Matoušková DiS., učitelka tanečního odd.